NÄITERINGI KROONIKA, 2018

“Punamütsikesed”

 1. aprillil 2018. aastal toimus Kiiklas maakondlik näitemängupäev. Külas olid endiste ja praeguste idavirulaste täiskasvanute näitetrupid. Näitemängupäeval esinesid lisaks meile Avinurme, Aseri ja Iisaku näitering. Näpunäiteid jagas Üllar Saaremäe.
Kõik toimu võeti videosse

Meie kui korraldajad lubasime esinema ka ühe lastetrupi, kelleks olid meie endi käbid. Kõigile truppidele oli antud ülesanne lavastada Punamütsikese muinasjutt neile sobivas võtmes: komöödia, tragöödia, muusikal, nukuetendus, pantomiim vm. 

“Punamütsike, ei midagi kriminaalset”

Osalesid Karolin Nano, Kristjan Kundla, Mart Kundla, Sandra Sidorov, Darleen Päll, Andra Mäeots, Tanja Mäeots, Andreas Hendrik Aasrand, Andero Trel, Jegor, Nelli, Liisi Kauber, Karol Raidma.

“Kriminaalne Punamütsike”

Osalesid Külli Raidma, Krista Kõrvemaa, Katrin Kõrvemaa, Margus Kauber, Rene Kundla.

Meenutab Ruth Linnard 
(2020. aasta aprillis)

Vaatasin seda videost juba päris mitmendat korda, ikka on naljakas. Ja kõik nad on naljakad. Näiteks Margus, selline kõhn läikiva karvaga hunt, kes kohutavalt armastas pirukaid. Kuidas tema hiilis metsateel, see oli kuidagi väga teatraalselt hundilik, aga just meeldivas mõttes, selline hea ja sõbralik hunt. Ja kui ta lõpuks sussid püsti viskas, ka siis oskas ta seda kuidagi eriti teatraalselt teha. Või jälle karu Katrin, metsade valitseja. Kas kellelgi võis jätta tema lavaline liikumine ja kehahoiak teistpidist muljet? Ja Krista, kord pirtsakas pubekas, siis jälle puruvava vanaema. Ja kui siis hunt akna taga vanaema sõi ja mõlemad samal ajal laulda jorisesid, no ajas ikka naerma küll. Külli ja Rene jalgrattaga jagelemise loos olid mõlemad kui ajarännaku läbi teinud. Üks selline edevavõitu kaebupunn ja teine tõeline uulitsapoiss. Oli pinget ja tegi nalja. 

Tänavu oli mul mõttes 12. aprillil sama seltskonnaga lihavõttejänesteks kehastuda ja pühade puhul üks sketšikava lavastada, paraku jäi see eriolukorra tõttu tegemata.

“Jõulunäidend”
Leelo Tungla lasteraamatu “Siil Felix ja päkapliks Kerli” ainetel

Esietendus Mäetaguse põhikoolis 21. detsembril 2018. aastal.
Kiikla rahvamajas esinesime 23. detsembril 2018. aastal.

OSATÄITJAD
Päkapikukooli õpetaja: Jana Pondre
Päkapikud: Roosi, Andra, Mia, Andreo, Catlyn
Jõulumemm: Katrin Kõrvemaa
Päkapliks Leelo: Liisi Kauber
Hunt: Kristjan Kundla
Ilves: Karolin Nano
Rebane: Tanja Mäeots
Jänes: Mart Kundla
Metskits: Andero Trel
Öökull: Andreas Hendrik Aasrand
Karu: Rene Kundla
Tuvi: Ele Lokk
Jõuluvana: Margus Kauber

Meenutab Ruth Linnard 
(2020. aasta aprillis)

Tore vaheldus viimaste aastate päkapikulatele. Laval oli värvikas seltskond metsaloomi. Igaüks omaette vaatamisväärsus, aga kui kõik rivisse võtsid ja karulaane jenkat tantsisid, sai neist tõeliselt ühtne meeskond. Eraldi tahaks kiita Anderot metskitsena. Tema kodu on metsa servas ja küllap on ta seal sageli metskitsi kargamas näinud. Kuidas muidu oskas ta nii ehedalt seda edasi anda. Anderoga on üldse lõbus lugu see, kuidas tema proovides käib. Suurema osa ajast keskendub ta oma nutitelefoni näppimisele ja kõik ümbritsev ei puutu temasse. Aga kui tuleb tema kord oma osa teha, siis tuleb, on kaks minutit täiega rollis ja pärast seda läheb oma nutimaailma tagasi. Kunagi mitu aastat tagasi, kui kooliteatrite festivalil žüriiliikmetega pärast etendust juttu ajasime, pöördus tänaseks meie seast lahkunud näitleja Hans Kaldoja just Andero poole ja seletas talle, miks peab laval kõva häälega rääkima. Lõpus vaatas ta poisile silma ja küsis: “Oleme kokku leppinud? Edaspidi räägid nii, et sind on kuulda?“ Mulle meenub see episood sageli, kui Anderot laval näen. Teda on tõesti kuulda ja näha.