NÄITERINGI KROONIKA, 2010

“Printsess hernel” 
H.C. Anderseni samanimelise muinasjutu ainetel
Esietendus 2010. aasta mais Kiikla rahvamajas.
Sama aasta suvel filmiti videokatkendeid rahvamaja hoovis.

OSATÄITJAD
Kuninganna: Etlyn Veber
Prints: Urmet Sootalu
Ülemkokk: Karoli Õras / Janette Trel
Kojanarr: Janette Trel / Kaarin Kivil
Ülemteener: Karlis Sootalu
Toatüdruk: Janelle Trel / Karoli Õras
Printsess: Helina Reesalu

Meenutab Ruth Linnard 
(2020. aasta aprillis)

Lauludega lavastuses särasid esimest korda õed Trelid, hiljem tuli neilt rohkesti vahvaid osatäitmisi, mis kulmineerusid “Kaardimajakese” 2. kohaga kooliteatrite festivalil. Püüdsime jätkata „Piirjärwe rentnikuga“ alanud videoperioodi ja filmisime pärast esietendust mitmeid episoode, mida oleks võinud filmiks lõigata. Paraku jäi see minu oskamatuse taha, Kuigi lõigud on alles ja ehk leidub keegi nutikas, kes selle ära teeb. Selles lavastuses muutus “Kaunitari ja koletise” jaoks tellitud dinosaurusemuna, mis “Väikeses nõias” oli preili Piparmündi kommipood, printsi tõllaks. Seda veeti nööripidi järel ja tüdrukud laulsid: “Prints tuleb koju, prints tuleb koju.”

Film “Sherk” 
Filmitud 2010. aasta suvel, kahjuks ei ole säilinud.

OSATÄITJAD
Shrek: Kärolin Kruut
Fiona: Triinu Õras
Kuninganna: Janett Rego
Kuningas: Kristel Kruut
Eesel: Carina Peet
Kass: Kaarin Kivil
Kuller: Jürgen Adamson
Haldjas: Mariliis Õras
Haldja laps: Karoli Õras

Meenutab Ruth Linnard 
(2020. aasta aprillis)

Järjekordne suvesisustaja Kiikla rahvamajas. Triinu hankis mulle “Shreki” multika subtiitrid, mis said stsenaariumi aluseks, ja järjekordne vahva filmimäng võis alata. Nüüd oli meil juba kasutada noortekeskusele vallavalitsuse toetusega ostetud videokaamera. Kahjuks oskasin ma hiljem lõpptulemuse kaamerast kustutada, kuna olin lõiganud valmis koopia, mis oli igati sobilik näitamiseks, ja ei osanud seda mälukaardile salvestada nii, et see oleks säilinud, kui liigseid filmilõike kustutama asusin. Seega on tulemus kadunud, aga mälestused alles ja need on taas kord erakordselt vahvad.
Mõni näide.
Eesel ja Shrek sõitsid Fiona juurde rahvamaja hoovis asuva suure prügikastiga. Shrek istus kasti kaanel ja eesel lükkas. „Kas juba jõuame kohale?” “Veel mitte.” “Kas juba …” Jne.
Kristeli ja Janeti järjekordne sõu, kui filmisime noortetoas Shreki esimest pidusöömaaega kuningliku pere seltsis. Kaarini saabastega kass hüppas alla tagumise ukse juures asuvalt lillepotimonstrumilt ja seda uuesti ja uuesti, sest mulle tundus, et ikka ei ole veel päris saabastegakassilik. Ja laps muudkui hüppas ja hüppas ja kordas ikka sama lauset.
Juhuslikult rahvamajja tulnud Jürgen (ju ta tuli tüdrukutele järele) pandi kohe kullerina filmi sisse.
Triinu meeletult pikad ja paksud juuksed andsid Fionale palju juurde, aga kõige paremini sobis ta rolli siiski tänu oma säravatele naerustele silmadele.

Film “Wremja” 
Filmitud 2010. aasta sügisel.

Meenutab Ruth Linnard 
(2020. aasta aprillis)


Videofilmide etapi lõpetuseks tegi noortekeskuse rahvas sügisel veel “Wremjat”. 
See oli nõnda, et jaguneti kaheks ja kumbki  rühm sai sama stsenaariumi. Nii nad siis lavastasid seda, kasutada oli kostüümiladu, rahvamaja tagumise osa 2. korrus ja hoov. Oi seda leidlikkust, mis neil oli! Hea, et needki videod on säilinud ja on meeldiv võimalus tahtmise korral vaadata noorte tehtud videofilme ja meenutada toredaid aegu. Hiljem tegid mõned neist kaasa veel mõnes Maadaami või lastelavastuses, aga muidu võib öelda, et käes oli aeg põlvkonnavahetuseks.


“Lumekuninganna”
Esietendus 2010. aasta detsembris Kiikla rahvamajas.

OSATÄITJAD
Muinasjutuvestjad: Janett Rego, Kristel Kruut
Gerda: Karoli Õras
Kaj: Karlis Sootalu
Vanaema: Janely Karp
Lumekuninganna: Erika Alt
Roosid: Ester Alt, Lauriina Targijainen
Varesepoiss: Urmet Sootalu
Vareseplika: Eliina Targijainen
Printsess: Sandra Viil
Röövlieit: Krista Kivil
Röövlid: Helina Reesalu, Kaarin Kivil, Etlyn Veber
Tuvi: Kärolin Kruut
Põhjapõder: Triinu Õras

Meenutab Ruth Linnard 
(2020. aasta aprillis)

Säilinud on udune videolõik. Erika oli imeilus oma pikas valges pitskleidis. Karlis Kajna väga tubli. Mäletan, kui vaevaliselt ta liikus, kui Gerda jutu peale jää vaikselt sulama hakkas.